Antwoord op je vragen

Ik schilder al een tijd en heb cursussen gedaan, heb ik er dan wat aan?

Dit is een hele interessante vraag. Dat heeft er onder andere mee te maken hoe je tegen leren aankijkt. Ik ben naar Amerika geweest voor een aquarelcursus die me aansprak. Heb ik nieuwe dingen geleerd? Ja! Heb ik dingen gehoord die ik al wist? Ja, ook, omdat ik al vele jaren aquarelleer! Maar mijn ervaring is dat ze vaak weer net even anders worden uitgelegd, waardoor het toch interessant is. En soms wordt op zo’n moment ineens alles helder voor je, snap je het veel beter.

Voor mij, in de rol van cursist die een beslissing neemt over het wel/niet volgen van een cursus, zijn een aantal dingen belangrijk. Vind ik het onderwerp interessant? Geeft de docent goed les? Is het inspirerend? Misschien is het laatste nog wel het belangrijkste voor me. Ik vind het enorm inspirerend om cursussen te volgen. Het geeft me energie, maakt me happy, geeft me nieuwe ideeën en ik groei ervan!

Laatste tip bij twijfel. Er is een garantieregeling van dertig dagen. Zie daarvoor een van de vragen verderop en het antwoord. 

Krijg ik echt mijn geld terug als ik wil annuleren?

Ja hoor, je hebt 30 dagen de tijd om je te verdiepen in het materiaal en kunt tot en met 31 december 2019 annuleren en dan je geld terugkrijgen. Je toegang tot het online materiaal wordt gestopt zodra je annuleert.

Ik heb het besteld, wanneer komt het?

Op de maandag 2 december krijg je toegang tot de eerste cursus. Twee weken later volgt steeds de volgende cursus. Uit onderzoek is gebleken dat mensen meer én beter leren als ze nieuwe informatie in stappen aangeboden krijgen.

Wat is het verschil tussen de cursussen van het Pret-Pakket en die van de Aquarel Academie?

Deze cursussen zijn geen vervanging voor de Aquarel Academie, maar een mooie aanvulling daarop. De Pret-Pakket-cursussen zijn korter en anders van opzet, ze zijn bijvoorbeeld onderwerpgericht, terwijl de Academie meer themagericht is.

Wanneer kan ik mijn aquarelvragen insturen en hoe gaat dat dan verder?

Vanaf maandag 2 december tot en met  31 januari 2020 kun je wekelijks vragen insturen. Hoe dat technisch precies gaat, hoor je nog. De week erop geef ik dan telkens in een video antwoord op de vragen. Dat doe ik met video, omdat ik het dan beter kan uitleggen en eventueel iets voor kan doen als het nodig is. Wil jij een voorbeeld video zien van aquarelvragen: klik dan hier: https://vimeo.com/376244513/a22d3075b1

Wat houdt de videobespreking in?

Bekijk hier een voorbeeld video van mijn feedback op een aquarel van Hai (met dank en toestemming van Hai Verstappen). Klik hier: https://vimeo.com/376440016/3480175ff0